Epic 14X letvægts havkajak

Epic 14X letvægts havkajak

Pris fra 22.499,00 DKK

(inkl. moms)

Ingen bedømmelse

Letvægts havkajak i kompakt og nem størrelse. Overraskende hurtig og god i bølger!

Epic 14X havkajak er en af de store nyheder i 2018. Skroget er baseret på V5 surfski i composit, som har vist sig fantastisk sjov og nem i bølger og med et virkelig godt glid gennem vandet. Den relativt korte længde gør den virkelig manøvrerbar og nem at håndtere. Teoretisk set, så har en lang kajak en højere tophastighed end en kort kajak. Men en kort kajak kan faktisk godt have en mindre våd overflade end en lang kajak, hvilket giver mindre vandmodstand ved lavere hastigheder. Epic 14X er et godt eksempel på en kajak, der har et virkelig godt glid gennem vandet ved almindelig "tur-hastighed", men som selvfølgelig har en lidt lavere tophastighed i forhold til f.eks. en Epic 18XS, som både er smallere og 1,1 meter længere. Men du vil blive overrasket over, hvor lille hastighedsforskellen.

Den kortere længde gør Epic 14X let og supernem at håndtere - også på land. Med under 16 kg er 14X Ultra super nem at løfte på taget af en bil og længden på kun 4,4 meter gør det nemmere at finde en god opbevaringsplads.

Epic 14X er selvfølgelig udstyret med Epics kendte og virkelig gode cockpit, hvor du både kan sidde med samlede knæ og arbejde optimalt med benene, når du ror, og du kan sidde med knæ og lår under dækket og opnå bedre kontrol med kajakken i bølger, lave grønlændervendinger m.m.

Kajakken reagerer superhurtigt på kantning og er i øvrigt udstyret med et SmartTrack ror, som er din garanti for god styring og et robust ror, der er nemt at servicere. Der er selvfølgelig 2 store luger, hvor du nemt kan pakke til ture med overnatning, og en lille dagtursluge, hvor du kan have din telefon, solbriller, chokolade m.m. Lugen er uden sammenligning den nemmeste at åbne og lukke med en hånd, som vi til dato har set. Det er virkelig praktisk, hvis man sidder i lidt bølger ude på vandet og ikke har lyst til at slippe pagajen.

Billederne er taget i Tarifa i Sydspanien i november måned, hvor vi testede prototypen af Epic 14X. Den endelige udgave vi har i butikken nu er en anelse anderledes (bedre!), men umiddelbart vil du ikke kunne se forskel.

 

Længde 440 cm, bredde 60 cm, vægt i Ultra (røde ender) 16 kg, vægt i Performance (sorte ender) 18,5 kg

Du kan se en lille video gennemgang af kajakken her: 
 

 

Kunder der har købt dette produkt har også købt

{{product.BadgeDiscounts.DiscountPercent}}%
{{::product.Title}}

{{product.BadgeDiscounts.DiscountPercent}}%
{{product.Title}}