Epic 18X Double

Epic 18X Double

Pris fra 29.999,00 DKK

(inkl. moms)
Ingen bedømmelse

Markedets lækreste og hurtigste havkajaktoer tør vi godt sige! Epic har igen vist, at de laver det bedste kompromis mellem stabilitet og hastighed, og at en "full size" havkajak ikke behøver at veje "et ton"!

Den nye Epic 18X Double er en af de seneste designs fra Epic. De har stor erfaring med deres surfski toerkajakker og med havkajak enerne, så det var oplagt også at lave en havkajak toer.

Designet er tro mod Epics principper om, at kajakker skal være lette, hurtige og nemme at ro. 18X Double er optimeret til give let øvede og erfarne havkajakroere den bedste oplevelse på vandet i forhold til fart/glid gennem vandet og bølgeegenskaber. Udskæringerne i dækket giver plads til optimalt isæt af pagajen og den lange slanke facon giver virkelig god fart og et fantastisk glid, men uden at blive ustabil eller svær at ro. Epic 18X Double har justerbare sæder, rygstøtter og fodstøtter, så du kan indstille kajakken præcist til den enkelte roer. Modsat de fleste havkajakker, så er 18X Double lavet, så du kan ro den både med samlede knæ som i en tur- eller kapkajak, men du kan også sætte knæene ud under dækket, så du får optimal kontrol i bølger og under svære forhold. Fordelen med samlede knæ er at du kan arbejde bedre med benene, når du ror, så du også udnytter benenes kraft i dit rotag. Dine ben er stærkere end dine arme, så det er nemt at forestille sig, hvor meget ekstra kraft det kan give, når du også kan bruge benene aktivt.

En anden unik egenskab ved 18X Double er, at det er den forreste roer, som styrer kajakken, ligesom tur- og kapkajak toere. I havkajak toere er det normalt den bageste roer som styrer, men den forreste roer har bedre udsyn og kan se spidsen af kajakken, så det ofte en fordel at den forreste styrer. Roret er et vipperor fra SmartTrack, som selv vipper op, hvis det rammer noget, og som hives op inden man f.eks. går i land.

18X Double er udstyret med ikke mindre end 5 luger til oppakning, så det er nemt at pakke også til længere ture med overnatning. Der er et stort pakrum både i forenden og bagenden, men der er også et ret stort rum i midten og to små rum til småting, som du gerne vil have adgang til på vandet, f.eks. banan, chokolade, solbriller, solcreme, mobil, kort m.m.

Toerkajakken giver højere hastighed og længere rækkevidde på ture end 2 enerkajakker. Det er nemmere at snakke sammen på ture og dele oplevelserne, og den udligner også forskellen i styrke mellem roerne, så det er nemt at følges ad og samtidig lægge de kræfter i roningen, som man har lyst til. Toerkajakken er også perfekt for en øvet kajakroer til at tage en uøvet eller et barn med på vandet. Hvis du aldrig har prøvet en toerkajak, så vil du blive overrasket over, hvor sjovt det er.

Bemærk, at 18X Double kun vejer 26-29 kg trods sin længde, hvor de fleste havkajak toere ligger omkring 35-45 kg i vægt. Den er super nem at løfte op på taget af en bil, og du kan sagtens køre med den på taget af selv en lille bil, selvom den er meget længere end bilen, du skal bare have de rigtige kajakholdere til taget af bilen og en snor i hver ende.

 

Længde 670 cm, bredde 57 cm, Dybde 38 cm, Maks. last ca. 240 kg,

Vægt i Performance konstruktion ca. 29 kg (sorte ender). Lavet i en blading af glasfiber, kevlar og kulfiber i en vacuum støbt sandwich konstruktion.

Vægt i Ultra konstruktion ca. 26 kg. (røde ender) Ultra er stivere, lettere og stærkere end Performance. Lavet i kevlar og vacuum støbt med en Nomex Honeycomb sandwich kerne.

Forlugen rummer 91 liter, daglugen 30 liter, baglugen 130 liter, 2 x "cockpitluge" 3 liter hver.