FRI FRAGT OVER KR. 300 TIL PAKKESHOPS / LEVERING 1-2 DAGE

Vedligeholdelse Neopren

Vedligeholdelse

Kajakbeklædning udsættes for stort slid og vejrets påvirkning. Det skal beskytte os som kajakroere når vi er på vandet, uanset forholdene. Derfor er det også vigtigt, at det fungerer efter hensigten, det skal holde os tørre og komfortable. Vedligeholdes kajakbeklædningen ikke ordentligt, så kan den åndbare beklædning ikke ånde, den vandtætte beklædning slides hurtigt, og det isolerende lag mister sine fugttransporterende evner.
For at fungere optimalt så skal kajakbeklædning vedligeholdes og opbevares korrekt. Vaskes og vedligeholdes kajakbeklædning korrekt, så holder det længere og yder bedre, når det bruges. Kajakbeklædning må aldrig opbevares i lufttætte beholdere.

Beklædning i vandtætte og åndbare materialer
Vandtæt beklædning, såsom rojakker, overtræksbukser og tørdragter, kræver korrekt behandling, for at det skal virke optimalt. Beklædning, der er snavset og uplejet, vil have en nedsat funktion og væsentligt forkortet levetid.
Snavs og fedt sætter sig i membranen på de åndbare tekstiler, så åndbarheden nedsættes. Holdes det rent, vil åndbarheden være effektiv. Desuden kan snavs opløse den lim, der holder den vandtætte tape på syningerne. Løsner denne tape sig, er syningerne ikke længere vandtætte. 
Ydersiden af vandtætte tekstiler er imprægneret, så vandet ikke trænger ind i stoffet. Vaskes beklædningen ikke jævnligt, så vil snavs og fedt opløse denne imprægnering. Når imprægneringen slides trænger vand ind i stoffet, og dermed nedsættes åndbarheden væsentligt.
Vandtæt beklædning skal vaskes med korrekt vaskemiddel. Bruges almindeligt vaskemiddel, efterlades der sæberester i stoffet, og den udvendige imprægnering vaskes af. Har kajaktøjet været i saltvand, bør det skylles grundigt i ferskvand.
Til vask af vandtæt beklædning anbefaler vi Nikwax Tech Wash, og til genimprægnering anbefaler vi Nikwax TX-Direct. Følg altid vaskeanvisningen på produktet.

Beklædning i neopren

Neopren er lavet med masser af små luftbobler, som desværre er perfekte til at holde på snavs og bakterier. Derfor skal neoprenbeklædning vaskes med et vaskemiddel, der renser i dybden, og som ikke efterlade sæberester. 
Beklædning i neopren bør skylles grundigt i ferskvand efter at have været i saltvand. Dette er for at skylle saltet ud af neoprenen, da det holder på fugten og forhindrer beklædningen i at tørre. 
Neoprenbeklædning anbefaler vi at vaske med McNett Wet&Drysuit Shampoo.
Er der lugtgener i f.eks. neoprenfodtøj, så kan det behandles med MiraZyme.

Beklædning i uld
Uld er et naturligt materiale, og vaskes det med traditionelle vaskemidler, der indeholder enzymer, nedbrydes uldens naturlige egenskaber. Dermed nedsættes uldens naturlige antibakterielle funktion.
Beklædning lavet af uld anbefaler vi vasket med Nikwax Wool Wash.

Beklædning i fleece og svedtransporterende materialer
Svedtransporterende beklædning skal vaskes for at virke bedst muligt. Bruges almindeligt vaskemiddel efterlades der sæberester i materialet, hvilket gør, at den fugttransporterende egenskab nedsættes. Vaskes det rigtigt, fjernes bakterier og lugt mere effektivt, og der efterlades ingen sæberester. Er det vasket korrekt, holder det sin fugttransporterende egenskaber bedst muligt, og det minimerer statisk elektricitet.
Teknisk beklædning af kunststof anbefaler vi vasket med Nikwax Base Wash.

Lynlåse
Lynlåse på tørdragter og anden vandtæt beklædning skal renses og smøres for at holde tæt og for at virke bedst muligt.
Vi anbefaler at man rengører meget beskidte lynlåse med McNett ZipCare. Til daglig pleje anbefaler vi at plastik og nylonlynlåse smøres med McNett Zip Tech, og metallynlåse smøres med McNett Max Wax.

Manchetter
Manchetterne på jakker og tørdragter skal plejes for at holde tæt. De skal skylles rene for slat og sand med ferskvand og tørres af med en klud. Latexmanchetter skal behandles med McNett UV Tech for at holde dem smidige og tætte. Dette gælder også indersiden af neoprenmanchetter med GlideSkin. Til dagligt anbefaler vi at man giver manchetterne McNett talkum, det tager fugten og gør det nemmere at få hænder og hoved gennem manchetterne.
Pas på med skarpe genstande så som ure, ringe, øreringe og negle, da de let laver revner og huller i manchetterne.

Pakninger
I nogle tørdragter, så som Kokatat’s SwitchZip to-delte tørdragter, er der en lille pakning i lynlåslukningen. Denne pakning skal plejes med McNett Seal Saver for at holde sig smidig og tæt. Seal Saver kan også bruges til pakninger i telefon- og elektroniketuier.

Rens altid dine neoprenprodukter efter anvendelse med rent vand for at fjerne alt overskydende saltvand. Du kan bruge lidt lunken vand og sæbe, hvis nødvendigt.
Vær særlig forsigtig med at fjerne sand og andet skidt fra lynlåsen, da den er særlig sart.Anvend ikke nogen former for kemikalier for at fjerne skidt fra dine neoprenprodukter, da det kan medføre beskadigelse på produkterne. Brug ikke unødvendige kræfter på at lyne lynlåsen. Beskyt dine neoprenprodukter for skarpe genstande. Du kan finde en vaskevejledning på indersiden af alle neprenprodukter. Følg instruktionerne for at sikre at dine produkters levetid forlænges. 

UV-ståling og varme

Udsæt ikke dine neoprenprodukter for unødvendig UV-lys i længere tid. UV-stråling kan nedbryde de molykylære bindinger i neoprenprodukterne og resultere i revner og brud. Hæng aldrig din våddragt til tørre i direkte sollys eller i nærheden af UV-stråling. Bliver neoprenprodukterne udsat for høj varme kan det medføre at dragten mister sin elasticitet og i visse tilfælde, pasformen.

Kemikalier

Brug ikke nogen former for kemikalier til at rense din våddragt. Anvendelse af kemikalier kan medføre, at din våddragt blive beskadiget.


Rengøring og tørring

Efter brug I saltvand, rengør da våddragten i rent vand. Saltvand og skidt kan være skadelig for din våddragt, hvis den ikke vaskes før henlæggelse og opbevaring. Vask ved en mild temperatur og anvend en våddragt renser, hvis nødvendigt. Vær særlig opmærksom på at rengøre området omkring lynlåsen for at forlænge livtiden på dine neoprenprodukter. Ved tørring, vend da din våddragt på vrangen for at beskytte neoprenen imod UV-stråling og sikre fleksibiliteten i dragten. Dette vil også komme dig til gode, når du skal bruge dragten igen, da dragten vil være tør på indersiden og lettere at komme i.

Opbevaring af våddragt

Vi anbefaler at du anvender en bred bøjle til dine neoprenvåddragter, for at undgå ridser og skader på dine produkter. Som våddragten tørrer, har våddragten det med at forme sig efter bøjlen den hænger på. Sørg derfor for at bruge en bred og kraftig bøjle, der kan holde til en våd våddragt. Der findes virksomheder, der sælger bøjler specielt til våddragter. Anvend ikke metalbøjler, da våddragten kan få metalbøjlen til at ruste. For langtidsopbevaring anbefales det at tage våddragten ned at bøjlen og lægge den hen i et mørkt og køligt sted, væk fra solen. Opbevar ikke dine neoprenprodukter i din garage sammen med bilen, da udstødningsgasser fra bilen kan beskadige neoprenen.

Reparation af våddragt

Hvis uheldet er ude og du beskadiger dine neoprenprodukter, kontakt din autoriserede forhandler for information omkring anbefalinger til reparation af neoprenprodukter. Alle vores tørdragter er lavet af materialet GCX, som både er vandtæt, åndbar og ekstra holdbar. Med den rette vedligeholdelse kan du forlænge livstiden på dine produkter.

Rens og tørring af vandtætte produkter
Vandtætte produkter burde aldrig blive renset med rengøring- eller blødgøringsmidler. Kemikalierne i disse produkter kan nedbryde fibrene i produkterne og ødelægge den vandtætte effekt. Rens altid dine produkter i rent vand efter brug. Fjern overskyende skidt, som sand og lignende fra lynlåsen før vask.